Café och produkter

Vi bakar surdegsbröd, Bergaknäcke och Annikas kanelbullar – även på beställning. Från caféet kan du njuta av utsikten över Ivösjön, fruktodlingen och av godsaker från bageriet. I butiken finner du våra produkter från VÅNGA 77.1 att ta med hem.

Förädling

Frukt och bär kommer från odlingen direkt in i köket. Fruktkällarens hyllor fylls på med förädlade produkter som marmelader, chutney och fruktdrycker av det ädlare slaget.

Tillverkade i mindre serier eftergamla recept med nya smaksensationer. Med de bästa råvarorna och beprövade metoder utan tillsatser. Päronmarmelad med valnötter till bergaknäcke och ost är ljuvligt!

Köket erbjuder måltider som komponeras utifrån teman som du som gäst själv valt och med produkter som säsongen erbjuder.

Björkprodukter

Skogen är vår arena och vi bor på första parkett, mitt i Vångabergets sluttning. Här tappar vi saven från björkarna på våren. Intresset för nordisk mat är en trend som stärks i takt med att Svenska kockar gör fantastiska insatser för rena bra råvaror och unika smaker på sina turnéer världen runt. Saven lyfts fram som fantastisk smakförstärkare och en unik råvara i dryckesframställning

Björksavstappning är en gammal tradition i Sverige, i de baltiska länderna och Östeuropa vanligt förekommande än idag, där förädling och export sker främst till Tyskland, Frankrike och Italien. Björksavens sammansättning med mineraler, antioxidanter och xylotol är ett kosttillskott som många eftertraktar. Björksav naturell, som består av vatten, glukos, fruktsyror, aminosyror, äppelsyra, c-vitamin, kalium, fosfor, magnesium, mangan, zink, natrium och järn.

Saven som tappas på Vångaberget går hälften till framställning av drycker såsom Björköl Vånga 77.1, Bergaöl, Björklättöl, Björkvinäger, Björksirap måltidsdrycker som är smaksatta med juice från havtorn, svartvinbär och hallon. Övrigt går till restaurang och privat i naturell frusen form.

Ölet är bärnstensfärgad med ljust gulbrunt skum. Stor, lite bränd doft av torkad frukt, honung, vörtlimpa, lite sotigt inslag och en lite ovanlig ton av mineralitet. Fyllig, smakrik, frisk och mycket fruktig med knäckig och lite bränd smak. Ett fantastiskt gott öl, vuxet och med björkinslaget som förstärkning och krydda, inte som udda inslag. Ett öl som står helt för sig själv på egna ben och egna meriter. Fullt av alla som vill ha i ett öl och mer där till. Ett öl som kan avnjutas som det är men ännu hellre som följeslagare till måltid.

Vånga 77.1   |   F u r u s t a d s v. 488   |   291 98 Villands Vånga   |   0768-64 67 36   |   info@vanga771.se

Org.nr 561031-4105   |   F-skatt   |   Bankgiro 5636-5349

Translate »