MonstAktiviteter

Våra aktiviteter har ett genomgående tema Äpple – Vatten – Skog – Sten. Råvarorna kommer från odlare och producenter i närområdet. Alla våra aktiviteter passar utmärkt som inslag i konferens  eller som enskild aktivitet. Varmt välkomna med era önskemål. 

Inomhus

Baka ditt eget surdegsbröd, 700 kr/person
Surdeg är den äldsta jäsningsmetoden och under en kväll bakar vi surdegsbröd tillsammans, tar del av hemligheten med långjästa bröd som smakar ljuvligt. Råvaror, bröden du bakar, surdeg på burk och måltid ingår, 3 timmar. Minst 6 personer.

Koka din egen delikatessmarmelad, 550 kr/person
Doften från en solvarm jordgubbe, smakminnen av nyplockade hallon är ljuvligt, Av säsongens frukt och bär kokar vi delikatessmarmelader med mycket smak och god karaktär. Råvaror, färdiga marmelader och måltid ingår, 3 timmar. Minst 10 personer.

Gör ditt eget godis med smak av Vånga, 650 kr/person
Med bra råvaror, frukt och bär från odlingarna och skogen gör vi godis som slår alla med häpnad. Lingon- och blåbärskola smakar sommar. Äpple, havtorn och slån med naturens klarhet i färg och smak. Råvaror, eget producerat godis och måltid ingår, 3 timmar. Minst 10 personer.

Baka surdegspizza i stenugn, 400 kr/person
Tillsammans bakar ni pizza i stenugn, som förrätt, huvudrätt och efterrätt, allt med lokal profil och råvaror. En härlig aktivitet med kollegor och goda vänner, 3 timmar. Minst 10 personer.

Utomhus

Smakstigen, 830 kr/person
Vandra Smakstigen med start vid Ivösjön, genom fruktodlingen och skogen, upp till Vångaberget. Vi dukar upp en fyrarätters måltid som speglar Vångabygdens unika miljöer kring Äpple, Vatten, Sten och Skog. Skrönor och fakta berättas  kring naturen, kulturen och odlingsförutsättningarna på Vångabergets sluttningar, som  präglar smakerna i mat och dryck som serveras på platser längs stigen, 3 timmar.

Matlagning utomhus, 710 kr/person
Naturen omkring oss erbjuder inspiration och möjligheter att ta del av och tillsammans med lokala råvaror tillagar vi en måltid utomhus. Endast bästa val av råvaror är gott nog. Vi dukar upp och äter tillsammans. Råvaror, kompendium och recept med förslag från naturens skafferi, 3 timmar. Minst 10 personer.

Vånga 77.1   |   F u r u s t a d s v. 488   |   291 98 Villands Vånga   |   0768-64 67 36   |   info@vanga771.se

Org.nr 561031-4105   |   F-skatt   |   Bankgiro 5636-5349

Translate »