Aktiviteter

Våra aktiviteter har ett genomgående tema Äpple - Vatten - Skog - Sten. Råvarorna kommer från odlare och producenter i närområdet. Alla våra aktiviteter passar utmärkt som inslag i konferens  eller som enskild aktivitet. Varmt välkomna med era önskemål. 

Inomhus

« Matlagning i köket, 750 kr/person

En härlig upplevelse med matlagning och inspiration! Tillsammans med vår kock tillagas en 3-rättersmiddag i vårt kök. Ni serveras en välkomstdrink vid ankomst och delas upp i arbetslag, för att sedan tillaga en härlig middag som baseras på smaker från Vånga. Efter stöket i köket samlas ni kring dukat bord, där avnjuter ni allt gott ni har tillagat

« Baka ditt eget surdegsbröd, 630 kr/person

Surdeg är den äldsta jäsningsmetoden och under en kväll bakar vi surdegsbröd tillsammans, tar del av hemligheten med långjästa bröd som smakar ljuvligt. Råvaror, bröden du bakar, surdeg på burk och måltid ingår , 3 timmar.

« Koka din egen delikatessmarmelad, 550 kr/person

Doften från en solvarm jordgubbe, smakminnen av nyplockade hallon är ljuvligt, Av säsongens frukt och bär kokar vi delikatessmarmelader med mycket smak och god karaktär. Råvaror, färdiga marmelader och måltid ingår, 3 timmar.

« Gör ditt eget godis med smak av Vånga, 500 kr/person

Med bra råvaror, frukt och bär från odlingarna och skogen gör vi godis som slår alla med häpnad. Lingon- och blåbärskola smakar sommar. Äpple, havtorn och slån med naturens klarhet i färg och smak. Råvaror, eget producerat godis och måltid ingår, 3 timmar.

« Baka surdegspizza i stenugn, 375 kr/person

Tillsammans bakar ni pizza i stenugn, som förrätt, huvudrätt och efterrätt, allt med lokal profil och råvaror. En härlig aktivitet med kollegor och goda vänner, 3 timmar.

 

 

Vånga 77.1 aktiveter med baka ditt eget surdegsbröd Vånga 77.1 aktiveter med sylta och safta

Utomhus

« Smakstigen, 670 kr/person

Vandra Smakstigen med start vid Ivösjön, genom fruktodlingen och skogen, upp till Vångaberget. Vi dukar upp en fyrarätters måltid som speglar Vångabygdens unika miljöer kring Äpple, Vatten, Sten och Skog. Skrönor och fakta berättas  kring naturen, kulturen och odlingsförutsättningarna på Vångabergets sluttningar, som  präglar smakerna i mat och dryck som serveras på platser längs stigen, 3 timmar.

 

« Matlagning utomhus, 680 kr/person

Naturen omkring oss erbjuder inspiration och möjligheter att ta del av och tillsammans med lokala råvaror tillagar vi en måltid utomhus. Endast bästa val av råvaror är gott nog. Vi dukar upp och äter tillsammans. Råvaror, kompendium och recept med förslag från naturens skafferi, 3 timmar.

Upplev det oväntade hos oss på Vånga 77.1 Vånga 77.1 aktiveter med smakstig

Öppettider 2019

Butik - Café - Restaurang

 

Öppettider i Cafe, restaurang & butik

Lördagar och söndagar kl 10.00-16.00, övrig tid på bokning

På Gång

Mars

2-3/3 Säsongsöppning med våra stenugnsbakade surdegspizzor & Semlor mm

 

April

7/4 Björksöndag på Sluttninge

18/4 Skärtorsdagspub 18-23, bokning

19-22/4 Påsköppet med utställning och vårens goda på menyn

 

 

Tid att mötas vid alla tillfällen i livet. Vi anordnar gärna er konferens, kalas, andra tillfälle att träffas här på Vånga 77.1. Vi erbjuder bästa service i härlig miljö, det smaksäkra och goda köket levererar gärna måltiderna med råvaror från bygden och skogarna på Vångaberget. 

Vild och vacker är naturen på Vångaberget. Här ni kan ni bo över i våra fina rum med utsikt över Ivösjön och fruktodlingen. Promenera upp på sluttningen i bokskogen, en skridskotur på Ivösjön. En stund mitt i naturen ger möjlighet till avkoppling och återhämtning.

Boka bord och aktiviteter. I café & restaurang serverar vi allt från en kopp kaffe, fika, lunch, till en 3-rätters meny (endast förbokning). Vi har fullständiga rättigheter och erbjuder både lokalt producerat öl och vin och ett sortiment som utprovats till menyerna vi serverar.                   

Aktiviteterna Smakstigen och Matlagning  på kullen kan bokas på fasta datum och för grupper enligt önskemål.

Varmt välkomna med era önskemål, förfrågningar och bokningar

på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller 0768-646736.

Annika & Margareta med personal

 

Nyfiken på vår meny för bokning? 

Klicka här >>